2015-04-08 16:03:16• hírek • Szatmár.ro

Hátborzongató passiójáték szemtanúi voltak a szatmáriak

Korbáccsal, ököllel ütötték, megalázták és kínozták Jézust szerdán az új és régi főtéren bemutatott passiójátékban. Az előadás annyira élethűre sikerült, hogy a szemlélők többször is megborzonghattak a látottaktól. A játék végén az új főtér rendezvénygödrénél feszítették keresztre a Megváltót alakító nagybányai színészt.

Beszterce és Nagybánya után szerdán Szatmárnémetibe érkezett a Keresztút címet viselő passiójáték, amely igen naturalista módon mutatja be Jézus szenvedéseit és keresztre feszítését. A nagybányai székhelyű Servus Egyesület által megtervezett és eljátszott eseménysorozatot immár 11 éve játsszák az ortodox húsvétot megelőző nagyhéten. Az előadással már számos romániai nagyvárosban megfordultak.

A szereplők korhű ruhákban játszottak, szerepükbe igen beleélve magukat. A római katonák, akik ütik-verik a keresztrefeszítés helyszíne felé a kereszttel a hátán gyalogló Krisztust, néha annyira antipatikusak, hogy az ember legszívesebben nekik rontana, vagy éppen a Jézust ápolókhoz csatlakozna, és letörölné a vért az őt alakító színész arcáról.

Képgalériánkban és a cikkhez csatolt videóban is a nyugalom megzavarására alkalmas képek láthatók.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: